Ski- en Snowboardleraar

SnowWorld Rucphen + 3 Locaties

Wat is vereist?

 • Minimaal een Anwärter of vergelijkbaar lerarendiploma
 • Werkervaring is een pre
 • Goed om kunnen gaan met gasten van verschillende leeftijden
 • Enthousiast, geduldig, behulpzaam en empathisch
 • Goede beheersing Nederlandse taal; beheersing van Engelse en/of Duitse taal is een pre

Wat krijg je?

 • €14,43 – €23,56 bruto p/u (vanaf 21 jaar, afhankelijk van ervaring en inclusief pensioen- en vakantietoeslagen)
 • 4 tot 38-urige werkweek (afhankelijk van eigen beschikbaarheid en hoog-/laagseizoen)
 • Een vakantietoeslag van 10,7% dat in het bruto uurloon wordt meegenomen (o.b.v. oproepcontract)
 • Mogelijkheid tot het volgen van Anwärter-opleiding (alleen mogelijk vanaf de start van het seizoen oktober/november)
 • Reiskostenvergoeding en lunchregeling
 • Gratis toegang tot de pistes om ski- en snowboardskills te verbeteren

Wat doe je?

 • 60% Ski- en snowboardlessen verzorgen
 • 15% Ski- en snowboardlessen voorbereiden
 • 15% Informatie verstrekken en tips en ervaringen delen
 • 10% Toezicht houden op de skipistes

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Fiducia Oosterling

HR Assistant - SnowWorld

Vacature

Als Ski- en Snowboardleraar ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van zowel leuke als educatieve ski- en/of snowboardlessen in een van de skihallen van SnowWorld. Je geeft verschillende typen groepslessen aan bezoekers, zoals privélessen, wekelijkse terugkerende cursussen, cursussen in de schoolvakanties en lessen aan schoolgroepen. Als je al meer ervaring hebt, kun je ook training geven aan leden van de ski- en snowboardvereniging Club SnowWorld. Je werkt met flexibele roosters, omdat je alleen voor lessen geboekt wordt als jouw beschikbaarheid dit toelaat.

Voorafgaand aan een les krijg je enkele belangrijke gegevens toegestuurd, zoals de grootte van de groep, het niveau en de leeftijd van de deelnemers. Aan de hand van deze informatie bereid je een passende ski- of snowboardles voor. Tijdens een les zet je oefeningen uit, houd je toezicht op de groep, deel je ervaringen en tips en verstrek je informatie over bijvoorbeeld het materiaal en de uitrusting. In het begin zal je vooral ski- of snowboardlessen op beginnersniveau geven, maar naar verloop van tijd kun je ook lessen op hogere niveaus en clubtrainingen gaan verzorgen.

Je bent werkzaam bij de Ski- en Snowboardschool van SnowWorld, die beschikt over een grote pool van Ski- en Snowboardleraren die voor lessen kunnen worden ingezet. Afhankelijk van de grootte van een groep geef je alleen of met meerdere leraren een ski- of snowboardles.

Als je het leuk vindt om mensen te helpen bij het verbeteren van hun ski- en snowboardvaardigheden, en je het een uitdaging vindt om geduldig te blijven als gasten iets niet meteen onder de knie hebben, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Skileraar
Rick Wink

Op een leuke werkdag geef ik verschillende skilessen aan diverse groepen. Ook geeft het me veel voldoening als ik zie dat deelnemers na afloop van een les zichtbaar vooruitgang hebben geboekt!

Tijdens een mindere werkdag kan het voorkomen dat ik relatief weinig lessen geef, bijvoorbeeld in de zomerperiode. Het kan ook voorkomen dat na afloop van een les blijkt dat deze helaas niet helemaal aan de verwachtingen van een groep heeft voldaan.

  • Les voorbereiden
  • Pauze
  • Les geven aan schoolgroep
  • Toezicht houden op schoolgroep
  • Privélessen geven

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een les voor een groep schoolkinderen dreigt een leerling uit de sleeplift te vallen. Wat doe je?

Als Ski- en Snowboardleraar ben je op de piste verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers die deelnemen aan een les. Ook ben jij op dat moment het aanspreekpunt als er op de piste iets gebeurt. Soms komt het voor dat iemand uit de sleeplift valt en niet meer overeind komt. Je zorgt er dan voor dat je deze persoon hulp verleent. Uiteraard schiet je ook te hulp als jij lesgeeft op de piste en ziet dat iemand hulp nodig heeft die niet bij jouw groep hoort. Daarnaast is er op de piste personeel van de afdeling Rental & Slopes aanwezig, dat toezicht houdt op de piste en de liften bedient. Bij incidenten werk je met hen samen en zorg je er bijvoorbeeld voor dat een Medewerker Rental & Slopes de lift stopzet en weer aanzet op het moment dat iemand uit de lift valt en geholpen is.

Groeipad

SnowWorld biedt intern diverse trainingen aan. Er zijn dan ook voldoende ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden, evenals mogelijkheden om intern door te groeien. Als je nog niet het Anwärter-diploma bezit, heb je de mogelijkheid om deze via SnowWorld te behalen.

Ski- en Snowboardleraar
Allround Instructor
Trainer

Werken bij SnowWorld

SnowWorld is met vijf skihallen in Nederland, een in Frankrijk en een in Duitsland het grootste indoor wintersportdorp van Europa. Naast de pistes horen Indoor Skydive Roosendaal, Icekart Rucphen, Alpine Hotel SnowWorld en klimparken in Landgraaf en Zoetermeer bij de SnowWorld Groep. Het bedrijf is altijd in beweging - letterlijk en figuurlijk - en daarom een geweldige plek om te werken.

 • Hoofdkantoor in Roosendaal
 • Actief in 3 landen
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 31 jaar
 • ± 1250 werknemers in Nederland
 • ± 1750 werknemers wereldwijd
 • Casual sportief
 • Thuiswerkmogelijkheden bij stafdiensten

Collega's

Andrea - Supervisor F&B

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Snowworld gaan werken omdat het een groot bedrijf is met een leuk groot team, veel afwisselend werk en leuke collega’s.

Wat heb je gestudeerd?
Zelfstandig werkend gastvrouw.

Daphne van der Meulen - Rental Medewerker / Rental & Piste

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een andere bijbaan en mijn broer was hier al werkzaam. Hij vertelde vaak over hoe leuk de sfeer was in het bedrijf en daardoor was ik geïnteresseerd geraakt.

Wat was je vorige baan?
Service medewerker bij Vue Kerkrade.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, muziek luisteren en skiën.

Sven Meijers - Assistant manager afd. Rental & Slopes

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Dynamisch bedrijf dat nooit stil staat. Er is iedere dag wat anders te doen dus veel afwisseling in het werk. En het is een heel uniek bedrijf.

Wat heb je gestudeerd?
HAVO.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen.

Danny Cuperus - Headshaper funpark

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De reden dat ik bij Snowworld ben gaan werken. Is omdat meerdere bekende er al werkte. En zo positief waren over de sfeer van de collega's en werkzaamheden. Toen was de keuze snel gemaakt! En na 15 jaar is de sfeer onder de collega's nog steeds super.

Wat was je vorige baan?
Glazenwasser.

Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek maken en draaien.

Janice Ibe - Snowboard Instructeur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het is fantastisch om je eigen passie door te geven aan anderen, vooral als je daar geld mee kan verdienen. De flexibiliteit van de skischool past ook heel goed in mijn leven, met alles wat ik hiernaast nog doe.

Wat was je vorige baan?
Kwaliteit Specialist - Coolblue.

Wat doe je in je vrije tijd?
Samen met mijn broer stop ik veel tijd in ons eigen kledingmerk - RYHFF. Daar kan ik veel creativiteit in kwijt! Verder ben ik ook gek op surfen.

Sollicitatieproces

Solliciteren
Gesprek met Medewerker Staff van de Ski- en Snowboardschool
Je hebt de baan!